PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOTERAPIE

CRISTINA FIDE

Info

Psiholog versus Psihoterapeut

Psihologul este absolvent de psihologie care poate fi specializat in psihoterapie, psihologie clinica, psihologia muncii, psihologie organizationala, psihologia transporturilor sau psihologia apararii.
Psihologul clinician studiaza psihologia, respectiv investigarea sistematica a mintii umane, incluzand comportamentul si cognitia.
Psihoterapeutul este medic sau psiholog, specializat intr-un program de formare in psihoterapie care are durata de 4-9 ani, in functie de specialitate. Psihoterapia se refera la interventia psihologica prin care se modifica mecanismele psihologice implicate in sanatate si boala.

 

Psihoterapia

Este interventia psihologica realizata stiintific si in spirit umanist in scopul promovarii sanatatii, optimizarii, autocunoasterii si dezvoltarii personale, al modificarii factorilor psihologici implicati in tulburarile psihice, psihosomatice, somatice si in situatiile de risc.
Psihoterapia urmareste crearea conditiilor necesare si suficiente pentru schimbarea psihica. Durata ei depinde de severitatea si complexitatea problemelor.
Este de dorit inceperea unei psihoterapii atunci cand exista un conflict intern; cand apar simptome (atacuri de panica, fobii, insomnii, depresii, etc); cand se esueaza in mod repetat in a lega relatii satisfacatoare in viata personala si profesionala; cand apar crize existentiale (divort, doliu, boala, etc); cand se doreste o mai buna cunoastere a propriei persoane.
In sedintele de psihoterapie pacientul este ajutat sa gaseasca solutii mult mai bune de viata, sa poata rezolva problemele intr-un mod matur, realist, adaptat, sa se dezvolte personal. Psihoterapeutul nu da sfaturi, el asista persoana in cauza sa descopere raspunsuri si solutii corespunzatoare.
Dintre beneficiile unei psihoterapii pot fi mentionate: dezvoltarea inteligentei emotionale; disparitia simptomelor; cresterea tolerantei la stres; adaptare adecvata la realitate; controlul unor comportamente indezirabile.

Exista 4 elemente importante pentru a prezice rezultatul unei psihoterapii: implicarea si determinarea pacientului, calitatea aliantei terapeutice intre pacient si terapeut, increderea in eficacitatea tratamentului si orientarea psihoterapeutica aleasa in tratament.

Codul deontologic prevede ca toate informaţiile împărtăşite în timpul şedinţelor de psihoterapie sunt confidenţiale.

Servicii

Psihoterapie Individuala

Psihoterapie de Cuplu

Psihoterapie de Familie

Psihoterapie de Grup

Psihoterapia Copilului si Adolescentului

Parenting

Evaluare psihologica

Consiliere psihologica

Dezvoltare personala


Contact

Sedintele se programeaza telefonic

telefon: 0727 071 780
e-mail: office@terapie-psihologie.ro

[ mai mult ... ]